ESC〈The English Speaking Club for Bartenders' in Nagoya 〉

バーテンダーが英語レッスンするクラブ

◆8th. Lesson March, 22.2024◆つぶやき日記

 

三寒四温の初春、すでに8回目のレッスンとなりました。

 

では早速、目次より

1.A chat around us

Spring has arrived......

➡Is there anything you are looking forward to ,

 are you going anywhere

  疑問文、否定文はsomewhereは✕。

 

1)2年ぶりにお花見を友人たちとします、友人たちに会えるのが楽しみです。

 お花見➡ party, slow partyは砕けた表現。

 Two years ago, we have a party ,so we looking forward to meet freinds.

 2年振り➡ It's been two years

 

   When  do you plan?➡いつやるの

 Dependend on weather. ➡お天気次第

 

2) 先日天ぷらを食べに行きました、春の天ぷらは美味しいね

 天ぷら➡ deep flyed

2.Your recommended cocktails' ➡複数形にする

1)あなたのおすすめカクテルもしくはオリジナルカクテルは何ですか

2)その作り方は?

・Add kumquats to Moscow Mules.

皮の香りが付いて美味しい、海外のビジターにうけが良い

kumquatは「金柑」。

 

・Add japaniese pepper to the Gimlet.

山椒をギムレットに入れると香りが良い

ジンはジャパニーズジンのコフィジンを使用

 

やはり昨今、スパイス、ハーブ、フルーツは日本特有の材料を使うのが

trendの様だ。

Next topicsでもう一度やります!

3. Next lessonn

1) Next lesson  April, 26.2024

 

2) Next lesson contents:

   ①Depended on ~ 

   ~次第、で例文を作文する

   ②Your recommended cocktails'

      We will present again.

 

The ESClub is going very well, Thanks to all of everyone.

                                 See, you next lesson!